Televisie kijken zonder storingen.

Televisie kijken zonder storingen.

Televisie kijken zonder storingen.

Lekker lui op de bank geïnstalleerd voor een avondje ontspannen televisie kijken. Maar dan ….Blokjes, haperende beelden, vreemde geluiden of helemaal geen signaal. Wat een ergernis! 

Soms helpt het om een apparaat uit en weer aan te zetten, maar doorgaans is dat slechts een tijdelijk lapmiddel. Achterliggende oorzaak is namelijk heel vaak dat de kabels, contactdozen en eventuele versterkers in uw huis niet meer voldoen aan de eisen die er nu aan gesteld worden. 

Er worden steeds meer HD-zenders aan de tv-pakketten toegevoegd en binnenkort zijn er ook 4K Ultra HD-uitzendingen te verwachten. Bovendien moeten de gebruikte frequenties worden gedeeld met andere vormen van communicatie zoals 4G smartphones en digitenne. Kortom het wordt steeds drukker op de beschikbare ‘digitale weg’ en net als in het gewone verkeer betekent het, dat de verschillende verkeersstromen elkaar gaan hinderen en soms zelfs totaal tot stilstand komen. Trekken we de vergelijking met het autoverkeer door dan zal duidelijk zijn dat de doorstroming op oude smalle wegen eerder stagneert dan op een nieuw aangelegde weg waar rekening is gehouden met het huidige verkeer.

Terug naar de kabels in uw huis. Voldeden vroeger prima maar om probleemloos mee te kunnen komen met het drukke ‘tv-verkeer’ van nu, zullen eventuele knelpunten moeten worden aangepakt.

 

Wij beschikken over alle middelen en kennis om problemen in uw thuisnetwerk op te sporen en te verhelpen. 

………..en het goede nieuws is dat soms slechts het vervangen van een paar aansluitstekkers al een wereld van verschil oplevert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *