Referenties

Kijk ook eens op onze facebook pagina om te zien wat onze klanten over ons zeggen. Facebook

 

Wim

(toegevoegd op 09-08-2017)

Excellente en vriendelijke service. Heldere taal, gemaakte afspraken worden nagekomen. Klinkt vanzelfsprekend; blijkt helaas niet altijd het geval te zien. Aanbevolen!

Cor Pot

(toegevoegd op 01-12-2016)

Wij hadden pech met onze 3 jaar oude B&O en de winkel waar wij hem hadden gekocht was failliet en zochten wij contact met de fa. Wessels in Almere. Het ongelofelijk wat deze mensen voor kennis in huis hebben. Ze hebben ons zowel met de reparatie als advies voor wel 200% bijgestaan.Op de TV is er een programma waar iemand een warme douche kan verdienen, maar dit bedrijf verdient een gouden microfoon.

Erwin Nieuweweme

(toegevoegd op 19-10-2016)

Platinum service

Nog nooit een servicemonteur ontmoet bij een garantie afhandeling als Saeed Ahmed en zijn broer. Zo voorkomend, netjes en met kennis van zaken. Meestal is bij mij de lol van het product verdwenen zodra er een schroevendraaier in is gezet, maar dat is hier niet het geval. Men kan werkelijk niet zien dat er aan het product gewerkt is, en het euvel is in eenmaal verholpen, wat ik ook wel eens anders heb meegemaakt.

Heren in een woord KLASSE

Gisela Redeker

(toegevoegd op 16-08-2016)

Unieke 5-sterren service!
Had gisteren (zondag!) Saeed en Fred van Wessels Audio Video Services in huis om mijn bijna nieuwe B&O BeoVision te repareren. Na grondige analyse bleek dat er een nieuw moederbord in moest. Na afloop werd alles weer pico bello in orde gemaakt en nu kan ik er weer heerlijk van genieten.
Een eerdere poging tot reparatie was mislukt, omdat de tv het — na wachten op onderdelen en behelpen met analoge tv op een leen-toestel en een erg haperende Ziggo Horizon — ineens toch weer bleek te doen. Een (bijna) vergeefse rit van Almere naar Groningen dus, maar Saeed was erg vriendelijk, heeft alles grondig nagelopen, een verouderde kabel uitgewisseld en goede adviezen gegeven. Toen de tv het twee dagen later toch weer niet meer deed, was Saeed helaas de hele week uitgeboekt. Hoewel ik niet klaagde, vond hij dit zo vervelend voor mij dat hij aanbod om in het weekend te komen — een service waar ze in Radar een warme douche voor zouden geven!
Ik hoop uiteraard dat ik geen problemen meer met mijn tv zal hebben, maar ik weet nu waar ik zo nodig een zeer bekwame en vriendelijke A/V-vakman kan vinden. Hulde voor Wessels Audio Video Services!

Clement Parren

(toegevoegd op 23-03-2016)

Na lang wachten op onderdelen van B&O is Saeed Ahmed bij ons geweest voor het herstel van een aanzienlijke storing aan een B&O TV. Ik kan alleen maar zeggen, dat ik een zeer bekwame en precieze vakman aan het werk heb gezien, die ook nog eens heel voorkomend en netjes is. Zo iemand zie je graag komen voor het verhelpen van onderhoudsproblemen aan je installatie.
Ook de telefonische back-up van zijn collega Fred de Vries wil ik hier niet onvermeld laten. Er is overduidelijk een op elkaar ingespeeld team aan het werk.
Ga zo door mannen!

J. Bosch en S. Harini

(toegevoegd op 31-12-2015)

Een aantal dagen geleden hield ons Indonesische karaokesysteem het voor gezien, terwijl we van plan waren om zingend met vrienden 2015 uit te gaan. Op 29 december belden we Wessels Audio Video Services en konden een afspraak maken om 18:00 uur de volgende dag. Saeed Ahmed inspecteerde het voor hem nieuwe systeem en stelde vast dat het probleem in de karaokekast zelf zat. De kast werd opengemaakt, stekkertjes werden gecontroleerd, de setup werd gecheckt, er werd een directe verbinding gemaakt met de modem, de dongel werd vervangen, en uiteindelijk, na ongeveer twee uur (privétijd van Saeed!), deed de karaoke het weer.
Saeed was rustig, nam de tijd voor uitleg, en gaf blijk van kennis van zaken.
Uiteindelijk hoefden we alleen de voorrijkosten af te rekenen.
Al met al: een geweldige service. Wij zullen Wessels Audio Video Services zeker in ons netwerk promoten.
Nogmaals bedankt, Saeed!

Boudewijn

(toegevoegd op 13-07-2015)

Vandaag Saeed langs geweest om ziggo digitaal te installeren. Ik moet eerlijk bekennen, had ik zelf nooit uitgekomen.

Daarbij stond mijn standaard van cd speler een beetje wankel. 'Dit moet ik even herstellen en vastzetten, want dit is toch geen reclame!'

Buiten zijn vakkundigheid is dit nu juist waar het om draait! Goed voor de klant, goed voor Wessels Audio Services (te lezen Saeed)

Kwaliteit is het uitgangspunt!

fam. de Paauw

(toegevoegd op 03-03-2014)

Vorige week is Saeed bij ons geweest om het een ander te vervangen in onze B&O tv. Daarvoor moest alles eerst uit elkaar gehaald worden, stand en tv, (daar heb ik even bij geholpen, is niet te doen door 1 man) kabels weer los, en na vervanging alles weer aangesloten. Saeed heeft dat alles keurig gedaan, ook uitgelegd wat hij aan het doen was.
het was best gezellig ook, even tijd genomen om kopje koffie te drinken. Kortom: goede service en leuk contact. Ga zo door :)

annemarie lutjens

(toegevoegd op 31-10-2014)

Ik wil hier heel graag een bericht aan toevoegen. Ook bij mij heeft de heer Saeed heel veel gedaan: niet alleen TV opgehangen met perfect weggewerkte kabels en deze in werking gesteld + uitleg, maar ook de lastige onderhandelingen met de kabelfirma geregeld en alles aangesloten. Tenslotte ook nog alle kabels in mijn werkkamer geordend, gesaneerd en netjes weggewerkt.
Hulde en heel veel dank!

Ingrid M.appelman-Rojer

(toegevoegd op 3-9-2014)

Bij deze wil ik doorgeven, dat ik Saeed voor geen prijs wil verliezen. Hij heeft snel en perfect gewerkt in mijn huis in Amsterdam. Een grote tv geplaatst in 2012 en alle gootjes mooi geplaatst. Daarna is hij vandaag 28 aug 2014 bij mij geweest en ik ben heel tevreden over alles wat hij mij uitlegde. Was een leerzaam gesprek en ik schroom niet hem weer hier te ontmoeten. Ik heb nu een versterker en kan mijn grammofoonplaten weer draaien met een all-surround geluid door mijn woonkamer, omdat ik ook twee nieuwe Beo-Lab boxen heb hangen aan de muur. Heb ook een Beosound 3000, cd-rek/radio fantastisch geluid, chapeau, mijn dag was helemaal kompleet. 2 boxen opgehangen en nog een cd-rek en versterker geplaatst. Nu kan ik van al mijn mooie platen genieten. Petje af, hoor. Ik ben hier zeer blij mee en nu wachten op een andere opdracht, eerst sparen. Fred jij ook bedankt voor je snelle service van de laatste maanden.

Fam BLOK

(toegevoegd op 12-8-2014)

De fantastisch service inclusief snelle afhandeling,die in de Beethovenstraat al aanwezig was wordt meer dan duidelijk voortgezet.

Extra is, het (nu )zeer redelijke tarief .

Een en al lof.
WY. BLOK

Jan Groot

Van: Jan Groot
Verzonden: donderdag 7 augustus 2014 15:59
Aan: info@wesselsaudiovideo.nl
Onderwerp: reparatie B&O V1

Geachte heer Saeed Ahmed,

een week gelden heeft een set kabels in onze B&O V1 televisie vervangen.
U herinnert zich het groene beeld.

Wij kunnen u meedelen dat uw interventie geholpen heeft.
Het beeld voldoet tot heden (en we verwachten voor altijd) aan de verwachtingen welke aan een B&O produkt gesteld mogen worden.

Wij danken u voor de goede service.

met vriendelijke groet
J. Groot
UTRECHT

R.D Vreeken

(toegevoegd op 31-7-2014)

Zeer tevreden, hoe alles in zijn werk is gegaan .
Mannen bedankt .
Het kaartje van Wessels Audio Video Services
Bewaar ik goed .

Jack Heinen

Jack Heinen (via Facebook)
8 februari in de buurt van Badhoevedorp
Als iemand problemen heeft met zijn TV of Huis netwerk kan je Saeed in schakelen ... Zoek Wessels AudioVideo op en neem contact op ... Is echt aan te bevelen ... — tevreden.
1Vind ik leuk